Avinžirnių sriuba su kokosų pienu ir lapiniais kopūstais

Avinžirnių sriuba su kokosų pienu, lapiniais kopustais, kalendra ir žaliąja citrina.

Ši avinžirnių sriuba su kokosų pienu ir lapiniais kopūstais kale yra tobulas patiekalas, kai norisi šildančio ir sotaus pavalgymo. Vietoje lapinio kopūsto kale galima dėti ir špinatus. Tik jų, kaip lapinio kopūsto, virti nereikia, pakaks sumesti į ką tik nuo viryklės nukeltą puodą.

Lapinis kopūstas kale yra plačiai žinomas dėl savo ypatingų savybių. Apie jas ir mano vėžliuko meilę lapiniam kopūstui plačiau esu rašiusi čia.

Prie šios sriubos atskirai išverdu viso grūdo ryžius ir patiekiu juos šalia mažesniame dubenėlyje arba įdedu tiesiai į lėkštę. Tada gaunasi soti ir maistinga tiršta sriuba.

Galutinis prisilietimas – žaliosios citrinos sultys ir kalendros lapeliai (man tai tobulas derinys) – nuostabiai suderina ciberžole, imbieru, česnaku ir aitriąja paprika pagardintos sriubos skonį.

Avinžirnių sriuba su kokosų pienu ir lapiniais kopūstais
Geros 4 porcijos
1 v.š. kokosų aliejaus
5 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
gabaliukas imbiero (maždaus 1,5 nykščio dydžio), smulkiai supjaustytas ar sutarkuotas
3 morkos, supjaustytos kubeliais
2 a.š. ciberžolės
1 a.š. aitriosios paprikos dribsnių (arba daugiau, jei mėgstate aštriau)
2 ind. (po 400 ml) kokosų pieno
400 ml daržovių sultinio arba vandens, karšto
2 ind. (po 400 g) konservuotų arba apie 500 g virtų avinžirnių
3-4 lapinio kopūsto lapai, nuimti nuo koto ir smulkiai supjaustyti
2 žaliosios citrinos
1 v.š. žuvų padažo (nebūtinai)
kalendros lapeliai (patiekimui)
druska
2 stikl.virtų viso grūdo ryžių (patiekimui)
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname kokosų aliejų ir suberiame smulkintą česnaką ir imbierą. Keletą minučių vis pamaišant pakepiname ant vidutinės kaitros.
2. Suberiame morkas, ciberžolę, aitriosios paprikos dribsnius, gerai išmaišome ir dar apie 5 minutes pakepame. Jei turinys pradeda kibti prie puodo dugno, įpilame šaukštą vandens.
3. Supilame kokosų pieną ir sultinį (arba vandenį), pasūdome, užverdame ir verdame apie 7-10 minučių, kol suminkštėja morkos.
4. Suberiame avinžirnius ir smulkintus lapinio kopūsto lapus. Paverdame apie 2 minutes, kol kopūsto lapai sukrenta.
5. Nukėlus puodą nuo kaitros, įspaudžiame vienos žaliosios citrinos sultis ir įpilame žuvies padažą, jei jį naudosime. Paragaujame, ir jei reikia, dar šiek tiek pasūdome.
6. Sriubą įpylus į lėkštes, ant viršaus užberiame smulkintus kalendros lapelius, šalia patiekiame ketvirčiais supjaustytą likusią žaliąją citriną ir virtus viso grūdo ryžius.
7. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *