Humusas su keptais pomidorais

Humusas yra vienas mano mėgstamiausių ir dažnai valgomų patiekalų. Mano šaldytuve jis yra beveik pastovus gyventojas. Paprasta pasigaminti, skanu, maistinga ir augalinių baltymų šaltinis. Tobulas užkandis ar padažas. O kartu su daržovėmis pasiverčia į subalansuotą patiekalą, tinkamą pusryčiams, pietums ar vakarienei. Būtent tokiu receptu šį kartą ir dalinuosi – humusas su keptais pomidorais, kreivabudėmis ir lęšiais.

Tokią spalvotą humuso lėkštę dažniausiai mėgstu valgyti pietums arba vakarienei. Jei turiu iš anksto pasiruošusi keletą paruoštukų – pasigaminusi humusą, išsivirusi lęšius (galima ir konservuotus naudoti) – toks patiekalas ant stalo atsiduria labai greitai. Lieka tik apkepti pomidoriukus ir grybus.

Vietoje recepte nurodytų kitų ingredientų šalia humuso naudokite bet kokias kitas turimas ar mėgstamas daržoves – fantazijai ribų nėra. Vietoje kreivabudžių tobulai tinka voveraitės, šitake, pievagrybiai ar kiti grybai.

Humusas su keptais pomidorais
Reikės (apie 2 porc.):
2 stikl. humuso
300 g kreivabūdžių
apie 20 vnt. mažų pomidoriukų
2 šesnako skiltelių, smulkiai sukapotų
1 stikl. virtų ar konservuotų lęšių
dviejų gerų saujų mėgstamų salotų lapelių, skaniausiai yra traškios
1/2 raudono svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
alyvuogių aliejaus kepimui ir pagardinimui
saujos petražolių lapelių
druskos ir juodų pipirų pagal skonį
Gaminame:
1. Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepame kreivabudes, lengvai pasūdome ir atidedame į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę sudedame pomidoriukus, jei reikia, dar truputi įpilame alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros kepame, kol pomidoriukai lengvai apkepa ir suminkštėja. Pačiame gale užberiame kapotus česnakus, žiupsnelį druskos ir dar vieną minutę pakepame, kol pasklinda malonus česnako aromatas (stebime, kad česnakas nesudegtų!).
3. Į dvi dideles lėkštes paskirstome humusą, šalia guldome keptas kreivabudes, pomidoriukus, salotų lapelius, virtus lęšius, svogūno pusžiedžius, petražolių lapelius. Pašlakstome alyvuogių aliejumi (ant salotų lapelių galima įspausti citrinos sulčių) ir užberiame šviežiai maltais juodais pipirais. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *