Veganiški šaltibarščiai

Veganiški šaltibarščiai iš sojų pieno ir jogurto. Su šviežiomis apkeptomis bulvėmis.

Kaip vasarą be šaltibarščių? Gaivių, su traškiais agurkėliais ir šiltomis apkeptomis bulvėmis. Ummm, skanumėlis. Skiriu šiuos veganiškus šaltibarščius visiems augalinio maisto mylėtojams, netoleruojantiems pieno produktų ir šiaip norintiems išmėginti veganišką šaltibarščių versiją. Kuri, beja, labai skani ir skoniu iš esmės nesiskirianti nuo originalo. Visavalgiai, valgę šiuos šaltibarščius, sakė, kad jie net skanesni už tradicinius 🙂

Vietoje šaltibarščiams įprasto kefyro naudoju nesaldintą sojų pieną. Į pieną įspaudus citrinos sulčių, pienas sutirštėja, jo konsistencija pasidaro panaši į kefyro. Taip pat dar dedu nesaldintą natūralaus skonio sojų jogurtą.

Veganiškuose šaltibarščiuose tobulai tinka juodoji himalajų druska. Ne vien todėl, kad ji visiškai nerafinuota (nevalyta) ir natūrali, turinti daugybę mikroelementų ir mineralų, bet labiausiai dėl to, kad ji suteikia virto kiaušinio skonį. Patikėkite, tiesiog akyse įvyksta stebuklas. Įberi nedidelį žiupsnelį, išmaišai, paragauji – skonis tarsi kas būtų virtų kiaušinių pripjaustęs. Tad jei norisi kiaušinių skonio, įsiberkite juodosios himalajų druskos. Tik nepadauginkite, ir mažas žiupsnelis suteikia norimą skonį. Jei padarę veganiškus šaltibarščius planuojate juos dar palaikyti šaldytuve (visai vertėtų tai padaryti, nes šaltibarščiai turi būti šalti, taip žymiai skaniau), siūlau juodosios druskos įsiberti prieš pat valgymą – į visą puodą ar kiekvienas į savo lėkštę (į lėkštę visai mažytis žiupsnelis). Nes po kurio laiko kiaušinio skonis sumažėja.

Veganiški šaltibarščiai
1 l nesaldinto sojų pieno
1 citrina
400 g nesaldinto natūralaus skonio sojų jogurto
2 indeliai (po 0,5 l) konservuotų burokėlių (labai skanu obuolių sultyse)
4-5 maži agurkėliai, smulkiai supjaustyti
ryšulėlis svogūno laiškų, supjaustyti
ryšulėlis krapų, susmulkinti
žiupsnelis juodosios himalajų druskos
keletas šviežių bulvių
Gaminimas:
1. Išsiverdame bulves. Prieš pat valgant šaltibarščius, lengvai jas apkepsime keptuvėje.
2. Į puodą supilame sojų pieną, įspaudžiame vienos citrinos sultis ir išmaišome. Palaukiame apie 5 min., kol pienas sutirštės. Galima pamaišyti šluotele, kad pasidarytų vientisesnė struktūra, jei nenorime gumuliukų.
3. Sudedame jogurtą, burokėlius su visomis sultimis, agurkus, svogūnų laiškus, krapus ir įberiame žiupsnelį juodos himalajų druskos.
4. Prieš valgant skanu atšaldyti šaldytuve. Prieš pat valgant šaltibarščius, bulves lengvai apkepkite šlakelyje aliejaus ir patiekite šiltas atskiroje lėkštėje.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *