MIGDOLINIAI KOKOSINIAI SALDAINIAI

7475krg1

Saldainiai, kuriuos nelabai pavadintum saldainiais, nes labai saldūs jie nėra. Išorėje kartusis šokoladas. Viduje – migdolai ir kokosai. Ir šiek tiek čili pipiriukų. Tad jaučiasi lengvas čili kandžiojimasis, bet tikrai ne per stiprus.  Saldumui šiek tiek agavų sirupo. Įvertinti juos galėtų karčiojo šokolado ir riešutų gerbėjai. Aš pati kaip tik tokiems ir priklausau:) Šiuos saldainius šveičiu ramia sąžine, kai pagauna noras ką nors tokio saldaus, bet kartu skanaus ir sveiko užkrimsti. Net pasakyčiau, kad tai net ne saldainiai, o geras maistas.

Migdoliniai kokosiniai saldainiai
1 stiklinė migdolų
1 stiklinė kokoso drožlių
4 valgomi šaukštai kokosų aliejaus
2 valgomi šaukštai agavų sirupo (dėkite daugiau, jei norisi saldžiau)
1 arbatinis šaukštelis čili pipirų miltelių
mažas žiupsnelis druskos
70 g karčiojo šokolado (85 %)
Gaminimas:
1. Maisto kombainu ar blenderiu susmulkiname migdolus ir kokosų drožles iki beveik miltų konsistencijos.
2. Įdedam kokosų aliejų (ištirpiname prieš tai, jei yra kietas), agavų sirupą, čili miltelius ir druską. Viską gerai išmaišome.
3. Gautą masę kokiam pusvalandžiui kišame į šaldytuvą (arba 10 min į šaldiklį), kad masė truputį sustingtų ir būtų lengviau formuoti saldainius.
4. Ištraukę iš šaldytuvo su šaukšteliu kabiname saldainių masę, formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus.
5. Šokoladą sulaužome nedideliais gabaliukais ir sumetame į nedidelį puodą. Kitą, didesnį puodą, pripilame vandens iki pusės ir užverdame. Išjungiame ugnį. Mažesnį puodą su šokolado gabaliukais įstatome į didesnį puodą ir maišome, kol šokoladas išsilydo.
6. Rutuliukus pamirkome šokolade. Kai šokoladas sustingsta, galima iš karto ir skanauti. Jei smaližiausime vėliau, sudedame į uždarą indą ir laikome šaldytuve.

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *