Moliūgų keksiukai su uogomis

Šie moliūgų keksiukai su uogomis iškepa purūs ir lengvai drėgnos tekstūros. Paskaninti avietėmis tampa nuostabiu desertu. Žinoma, tinka bet kokios kitos uogos (kepiau ir su vyšniomis – gardumėlis!). Taip pat šie keksiukai yra be glitimo – naudojau kukurūzų ir avižų miltus. Kam neaktualu, vietoje kukurūzų miltų galima naudoti viso grūdo speltos miltus.

Šių keksiukų receptas adaptuotas iš mano ansktesnio recepto Moliūgo pyragas su cinamonu, imbieru, gvazdikėliais ir kardamonu. Ten rasite, kaip pasiruošti moliūgo tyrę. Atkreipkite dėmesį į tai, kad skirtingų rūšių moliūgai atitinkamai būna skystesnės ar tirštesnės tekstūros. Šiems keksiukams naudojau sviestinį moliūgą, iškepęs jis nebūna labai vandeningas. Tačiau kitų rūšių moliūgai gali būti skystesni, tad sublenderiuotą tyrę nuvarvinkite per sietelį.

Uogos tinka tiek šviežios, tiek šaldytos. Jei naudosite šaldytas, prieš kepant leiskite joms atitirpti ir nusunkite susidariusias sultis.

Moliūgų keksiukai su uogomis
Apie 12 vnt.
1 v.š. maltų linų sėmenų
200 g moliūgo tyrės (žr. aprašymą aukščiau)
100 g nerafinuoto cukraus
50 ml kokoso aliejaus (tirpinto)
120 ml augalinio pieno
1 v.š. obuolių acto
90 g avižų miltų
90 g kukurūzų miltų
1,5 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
apie 1 stikl. aviečių, vyšnių ar kitų šviežių ar šaldytų uogų
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Keksiukų formą išklojame popieriniais sijonėliais arba pasiruošiame silikonines formeles.
2. Maltus linų sėmenis užpilame 3 šaukštais vandens ir paliekame 10 min išbrinkti.
3. Moliūgo tyrę, cukrų, kokoso aliejų, pieną, actą ir išbrinkintus linų sėmenis gerai išmaišome.
4. Kitame inde sumaišome abiejus miltus, sodą ir druską. Visą mišinį persijojame į indą su drėgnais ingredientais. Gerai išmaišome. Jei tešla per daug skysta (priklausomai nuo moliūgo tyrės skystumo), įberiame šaukštą kitą miltų.
5. Tešlą sudedame į formeles, ant viršaus uždedame po uogą ar kelias uogas, šiek tiek šaukštu jas paspaudžiame ir šauname į orkaitę. Kepame apie 20-25 min.
6. Ištraukus iš orkaitės, keksiukams leidžiame šiek tiek atvėsti ir galutinai juos atvėsiname išdėliojus ant grotelių.
7. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *