Veganiški sūrio pyragėliai su avietėmis

Veganiški sūrio pyragėliai su avietėmis yra tarsi maži torčiukai. Švelnios tekstūros su lengvai šokoladiniu migdoliniu traškiu pagrindu. Taip, darbo daugiau, nei ruošiant tortą, bet užtat labai patogu. Laikau juos šaldiklyje ir išsitraukiu tiek ir tada, kai tik noriu jais pasimėgauti ar svečius pamaloninti.

Kad gautųsi švelni kremo tekstūra, reikalingas kuo galingesnis smulkintuvas, jis ne tik riešutus, bet ir aviečių grūdelius paverčia į šilkinę tekstūrą. Tačiau ir neturint super galingo smulkintuvo (Vitamix, Blendtec ir pan.), galima pasigaminti šį skanėstą. Tekstūra gal ir nebus tobulai vientisa, bet skonis dėl to visai nenukentės.

Pagaminę pyragėlius užšaldykite juos šaldiklyje. Pilnai sušalusius pyragėlius, jei neplanuojate iš karto jų suvalgyti, išimkite iš formelių, sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldiklyje. Prieš valgant norimą kiekį pyragėlių keletai valandų perkelkite į šaldytuvą arba trumpesnį laiką palaikykite kambario temperatūroje. Prieš patiekiant, papuoškite šviežiomis ar liofilizuotomis uogomis.

Veganiški sūrio pyragėliai su avietėmis
Apie 20 mažų pyragėlių
Pagrindas:
200 g migdolų, lengvai paskrudintų keptuvėje ar orkaitėje
100 g datulių be kauliukų (jei džiovintos, išmirkyti apie 1 val. šiltame vandenyje, kol suminkštės)
2-3 v.š. kakavos (priklausomai, kokio šokoladinio stiprumo norisi)
žiupsnelis druskos
Kremas:
300 g anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį arba bent dvi valandas karštam vandenyje)
200 ml riebaus kokoso pieno
50 g kokoso aliejaus (tirpinto)
6 v.š. klevų sirupo
4 v.š. citrinos sulčių
2 a.š. vanilės ekstraktas
žiupsnelis druskos
180 g (1,5 stikl.) šviežių arba šaldytų aviečių (atitirpintos)
2 v.š. chia sėklų
Gaminimas:
1. Pasiruošiame silikonines keksiukų formeles arba į metalinę keksiukų formą įklojame kepimo popieriaus “sijonėlius”.
2. Migdolus suberiame į smulkintuvą ar kombainą ir pasmulkiname. Įdedame gabaliukais supjaustytas minkštas datules, kakavą, druską ir toliau smulkiname, kol datulės susimaišo su riešutais. Masė pagrindui būna paruošta, kai paėmus gabaliuką masės tarp dviejų pirštų ji sulimpa. Jei nelimpa, papildomai įdedame dar vieną datulę.
3. Gautą masę paskirstome į paruoštas formeles, maždaug po šaukštą vienai formelei (priklausomai nuo formelės dydžio) ir gerai paspaudžiame.
4. Paruošiame kremą. Visus kremui skirtus ingredientus, išskyrus avietes, sudedame į smulkintuvą (kuo galingesnis, tuo geriau) ir suplakame iki vientisos konsistencijos. Paragaujame, ir jei reikia, pakoreguojame skonį su citrinos sultimis ir/ar klevų sirupu.
5. Pusę gauto kremo paskirstome į formeles.
6. Avietes ir chia sėklas suberiame į likusį kremą ir smulkiname iki vientisos tekstūros. Gautą masę paskirstome ant šviesaus kremo. Paviršių išlyginame.
7. Uždengiame plėvele ir dedame į šaldiklį. Likus kelioms valandoms iki valgymo, pyragėlių reikiamą kieki perkeliame į šaldytuvą. Jei reikia, kad greičiau atšildų, palaikome kambario temperatūroje.
8. Prieš valgant galima papuošti šviežiomis ar liofilizuotomis uogomis.
9. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *