Šokoladiniai triufeliai (veganiški)

Šokoladiniai triufeliai yra nesudėtingai paruošiamas, bet prabangiai atrodantis desertas. Tobulai tinka kaip dovana. Ne tik kitiems, bet ir sau!

Pusę triufelių paskaninau čili milteliais ir išvoliojau kakavos milteliuose. Jei norite gryno šokoladinio skonio, čili miltelius palikite čili troškiniui. Kitą pusę – skonio nekoregavau, bet išvoliojau šiek tiek pasūdytuose pistacijų gabaliukuose. Galima naudoti bet kokius mėgstamus riešutus. Tik prieš tai truputį juos apkepkite keptuvėje, kad būtų traškesni.

Nors reikia tik kelių ingredientų, tačiau jie turi būti kokybiški. Šokoladą naudokite kuo juodesnį, virš 70% kakavos (aš naudoju 82%). Kokosų pieną rinkitės kuo riebesnį ir skaitykite etiketę – jo sudėtyje tegul būna tik kokosas ir vanduo. Šiems šokoladiniams triufeliams aš naudoju 24% riebumo kokosų pieną (rich coconut cream).

Šokoladiniai triufeliai yra intensyvaus šokoladinio skonio (o kaip kitaip!) ir švelnios tekstūros. Žinoma, juos ypač įvertins tikro šokolado gerbėjai. O jei kartais panorėtumėte mažiau šokolado, siūlau išbandyti saldainius su riešutais, saulėgrąžomis ir imbieru.

Šokoladiniai triufeliai
200 g juodo šokolado (virš 70 % kakavos)
150 ml riebaus kokosų pieno (skaitykite aprašymą aukščiau)
apie 2 š. kakavos miltelių
kiti priedai (nebūtinai) – smulkintos pistacijos ar kiti riešutai, čili milteliai
Gaminimas:
1. Šokoladą susmulkiname mažais gabaliukais ir sudedame į dubenį.
2. Kokosų pieną supilame į puodą ir pakaitiname, kol pradės beveik virti. Užvirti nereikia!
3. Beveik verdantį pieną užpilame ant šokolado. Pridengiame dangčiu ir paliekame ramybėje apie 5 minutes.
4. Per tą laiką šokoladas turėjo ištirpt ar bent stipriai aptirpti. Su mentele švelniai pamaišome, kad kokosų pienas gerai susimaišytų su šokoladu, bet nepersistengiame.
5. Jei norime skirtingų skonių, šiame etape pusę masės galime perpilti į kitą dubenėlį. Į vieną galima įmaišyti apie 1/3 a.š. čili miltelių (ragaukite ir dėkite pagal skonį).
6. Dubenėlį/-ius (neuždengtus) dedame į šaldytuvą, kad masė sustingtų. Man pakako 1,5-2 val. Jei norite, kad kuo greičiau sustingtų, masę supilkite į platesnį dubenėlį. Ar gerai sustingo, patikrinti galite įbedę šaukštą – jei neaplipęs, vadinasi pakankamai sustingo.
7. Su šaukšteliu kabinkite, greitai suformuokite rutuliuką ir pavaliokite kakavos milteliuose ir/arba smulkintuose pistacijų gabaliukuose.
8. Laikykite sandariame indelyje šaldytuve.
9. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *