Veganiška bananų duona

Veganiška bananų duona, papuošta perpjautu bananu.

Tikriausiai nėra paprastesnio ir greičiau paruošiamo kepinio nei veganiška bananų duona. Pakanka dešimties minučių, kad ši duona atsidurtų orkaitėje. Kai virtuvėje gulintys bananai pasidengia rudais taškeliais, suprantu, kad jau pats laikas kepti bananų duoną. Juk kuo bananai labiau prinokę, tuo skanesnė ir sodresnio skonio bananų duona.

Bananų duoną galima pagardinti riešutais, šokolado gabaliukais ar džiovintomis uogomis. Dažniausiai mėgstu įmaišyti šokolado gabaliukų, o viršų pabarstyti migdolų plokštelėmis. Šį kartą į dalį tešlos įmaišiau kakavos miltelių, o viršų papuošiau perpjautu bananu. Skanumėlis!

Gabaliukais supjaustyta veganiška bananų duona.

Veganiška bananų duona
3 didesni gerai prinokę bananai+1 bananas papuošimui
50 ml kokosų aliejaus, ištirpinto (arba kito augalinio)
50 ml augalinio pieno
40 g nerafinuoto cukraus
200 g viso grūdo speltos miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. kakavos miltelių
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Į duonos formos kepimo indą įklojame kepimo popierių.
2. Šakute arba maisto smulkintuvu sutriname tris bananus, aliejų, pieną ir cukrų.
3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Skystą masę sumaišome su sausa.
5. Maždaug 2/3 gautos masės sukrečiame į kepimo indą. Į likusią įmaišome šaukštą kakavos miltelių ir ją sudedame ant viršaus. Su peiliu galima pabraukyti, kad kakavinė masė šiek tiek pasimaišytų su šviesiąją tešlos dalimi.
6. Išilgai perpjauname bananą skirtą papuošimui ir uždedame ant viršaus.
7. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, kol įbestas medinis pagaliukas ištraukus lieka sausas.
8. Ištraukus iš orkaitės leidžiame bananų duonai šiek tiek atvėsti, o paskui su kepimo popieriumi perkeliame ant grotelių ir palaukiame, kol pilnai atvės.
8. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

2 mintys apie „Veganiška bananų duona“

    1. Nesu bandžiusi kepti su begliuteniniais miltais, bet manau tiktų parduotuvėse parduodami begliuteniniai miltai. Turėtų tikti ir migdolų miltai (tokiu atveju papildomai įdėčiau 2 v.š. maltų linų sėmenų, išbrinkintų 5 v.š. vandens apie 10 minučių, kad tvirčiau laikytų masę). Jei bandysite, duokite žinoti, kaip sekėsi. Aš irgi prie progos išbandysiu:) Sėkmės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *