Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė

Raudonos spalvos užtepėlė, paruošta iš keptųn paprikų, raudonųjų pupelių ir graikinių riešutų.

Tai viena skaniausių mano užtepėlių! Pagaminama labai lengvai ir paprastai, bet savo skoniu nustebins ne tik jus pačius, bet ir svečius. Kiekvieną kartą darydama šią keptų paprikų ir pupelių užtepėlę turiu stipriai susitvardyti, kad iš karto visos nesuvalgyčiau 🙂

Be keptų paprikų į užtepėlę sudėjau dar ir kitų labai skanių gerų dalykų – raudonųjų pupelių ir graikinių riešutų. Pupelės suteikia sotumo, aprūpina augaliniais baltymais, skaidulomis bei mikroelementais. Graikiniai riešutai aprūpina geraisiais riebalais ir omega 3.

Man patinka graikinių riešutų traškesys, todėl riešutus į maisto smulkintuvą suberiu kai užtepėlė jau sutrinta iki vientisos tekstūros ir dar trumpam pasmulkinu – kad liktų ką pakramtyti. Bet jei norisi kad užtepėlė būtų kreminės tekstūros, riešutus smulkinkite kartu su visais ingredientais. Abiem atvejais skonis nuostabus.

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlę puikiai tinka tepti ant sumuštinių, gardinti salotas, valgyti su daržovių lazdelėmis ar tiesiog kabinti šaukštu. O jei iš karto nesuvalgysite, užtepėlę laikykite sandariame inde šaldytuve. Prieš valgant leiskite sušilti iki kambario temperatūros.

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė
4 raudonos paprikos
240 g virtų arba konservuotų (1 skardinė) raudonųjų pupelių
2 česnako skiltelės
3 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtinai)
žiupsnelis čili ar kajeno pipirų (priklausomai, kokio aštrumo pageidaujate)
žiupsnelis druskos
100 g graikinių riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
sauja graikinių riešutų, lengvai apkeptų (papuošimui)
Gaminimas:
1.Paprikas perpjauname per pusę ir išimame sėklas, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą odele aukštyn ir pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę (galite ir su griliaus funkcija – bus greičiau). Kepti kol odelės apkeps ir pradės juoduoti (apie 20 – 30 min.). Sudedame į maišelį, užrišame ir paliekame atvėsti. Tada nuimame odeles.
2. Keptas paprikas ir visus likusius ingredientus (išskyrus graikinius riešutus) sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname. Pačiame gale suberiame riešutus ir dar pasmulkiname, kol riešutai susismulkina iki tokio dydžio gabaliukų, kad jaustųsi/traškėtų valgant. Bet jei norisi, kad užtepėlė būtų vientisos tekstūros, riešutus berkite kartu su visais ingredientais.
3. Paragaukite, ir jei reikia, skonį pakoreguokite papildomai įdedant česnako skiltelę, citrinos sulčių, čili ir/arba druskos.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *