Kreminė brokolių sriuba

Išraiškingo skonio kreminė brokolių sriuba su lengvu dūmo poskoniu dažnai atsiduria ant mūsų šeimos stalo. Pasigardžiuodami valgo net vaikai (o kuri mama nesidžiaugia, kai jų vaikai triauškina brokolius?)!

Brokoliai yra super sveika daržovė, kurią galima naudoti ir žalią, ir termiškai apdorotą. Tačiau verdant nereikėtų brokolių pervirti, kad liktų kuo daugiau naudingų maistinių medžiagų. Priklausomai nuo brokolio žiedinėlių dydžio, virkite juos apie 3-5 minutes ir stebėkite, kad nepervirtų – turi truputi suminkštėti ir būti lengvai traškūs. Taip išsaugosime ne tik daugiau vitaminų, bet ir skonio – lengvai traškūs brokolių gabaliukai nuostabiai dera su kremine sriubos tekstūra.

Kreminę tekstūrą sriubai suteikia anakardžių riešutai ir pupelės. Anakardžių riešutus geriausia išmirkyti bent dvi valandas vandenyje. Jei neturite laiko, pusvalandžiui užpilkite karštu vandeniu. Pupeles naudokite virtas arba konservuotas (lygiai vienas konservų indelis). Ir žinoma, būtinai rinkites baltas pupeles – dėl sriubos estetinio vaizdo ir bendros spalvos. Išmirkytus anakardžius ir pupeles maisto smulkintuvu sutrinus su sultiniu, gauname kreminės tekstūros masę.

Ir žinoma prieskoniai! Kaip be jų? Jie čia vaidina pagrindinį vaidmenį formuojant sriubos umami skonį. Tai yra be galo mano mėgstami prieskoniai – maistinės mielės, šviesi miso pasta ir rūkytos paprikos milteliai. Sutinku, kad minėti prieskoniai nėra iš tų, kuriuos rastume kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Tačiau, patikėkite manimi, jų įsigijus ir pradėjus naudoti, tiesiog nustebsite, kaip patys paprasčiausi patiekalai virsta tikrais šedevrais.

O jei norėsite pasimėgauti dar viena sriuba su brokoliais, paragaukite štai ir šios Trintos brokolių ir pupelių sriubos su anakardžių riešutais.

Kreminė brokolių sriuba
1 š. aliejaus
1 svogūnas, smulkintas
2 saliero stiebai, supjaustyti griežinėliais
3 česnako skiltelės, sukapotos
apie 500 g brokolio (1 didesnė galva), žiedinėliai perpjauti pusiau ar ketvirčiais
1 litras +250 ml daržovių sultinio
200 g anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje 2 val.)
240 g (1 indelis) konservuotų arba virtų baltų pupelių
3 š. maistinių mielių
2 a.š. šviesios miso pastos
2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1-2 š. citrinos sulčių
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminame:
1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame svogūną su salieru ir apkepame apie 5 min. arba kol suminkštės. Suberiame česnaką ir maišant dar pakepame apie 1 min.
2. Suberiame pasmulkintus brokolio žiedinėlius, taip pat galime sunaudoti ir kotą (nuskutame ir supjaustome gabaliukais). Įpilame 1 litrą sultinio, užverdame ir sumažinus kaitrą verdame apie 3- 5 min., kol brokolis vos suminkštės (bet nepervirs). Patraukiame puodą nuo kaitros.
3. Į maisto smulkintuvą supilame likusį (250 ml) sultinį, suberiame mirkytus anakardžius, pupeles, mieles, miso, rūkytos paprikos miltelius. Sutriname iki vientisos tyrės.
4. Gautą tyrę supilame į puodą su brokoliais, išmaišome ir pakaitiname iki virimo. Patraukiame nuo kaitros. Įspaudžiame 1 š. citrinos sulčių. Skonį pasikoreguojame pagal save įberiant druskos ir pipirų, jei reikia – dar 1 citrinos sulčių šaukštą.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *