Šparagų ir žirnelių sriuba

Ši šparagų ir žirnelių sriuba yra šilkinės tekstūros ir švelnaus skonio. Puikiai tinkanti kol tęsiasi šparagų sezonas. Paruošiama paprastai ir greitai. Jau po gero pusvalandžio ji gali garuoti paruošta ant stalo.

Sriubą gardinau anakardžių grietinėle. Ji pagaminama labai paprastai. Anakardžius pamirkome apie 0,5-1 val. karštame vandenyje, kad suminkštėtų. Aš juos užmerkiu, kai pradedu virti sriubą. Kai ji baiginėja virti, anakardžius suplaku blenderyje. Anakardžių grietinėlę galima pilti tiesiai į sriubos puodą arba įpilti ją jau patiekus sriubą lėkštėse. Beje, jei kartais grietinėlės nuspręsite nesigaminti, sriuba tikrai skani ir be jos.

Šparagų ir žirnelių sriuba
4 porcijos
1-2 š. aliejaus
1 svogūnas, smulkintas
4 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
500 g šparagų
1 bulvė, supjaustyta kubeliais
3 stikl. daržovių sultinio arba vandens
2,5 stikl. šaldytų žirnelių
druska ir pipirai
2-3 š. citrinos sulčių
Anakardžių grietinėlė:
80 g anakardžių (išmirkytų karštame vandenyje apie 1 valandą)
1/2 stikl. vandens
Gaminimas:
1. Paruošiame šparagus. Nulaužiame sukietėjusius galiukus. Kokius keturis šparagus atidedame į šalį, juos pasiliekame papuošimui. Šparagus supjaustome į 3-4 dalis.
2. Puode įkaitiname aliejų, suberiame svogūną ir pakepame keletą minučių. Suberiame šparagus, 3 česnako skilteles ir pamaišant dar pakepame apie 2 minutes.
3. Supilame karštą sultinį arba vandenį, suberiame bulves, jei reikia, pasūdome (sultinys gali būti jau pasūdytas) ir ant lengvos kaitros verdame apie 7-10 minučių, kol daržovės suminkštės.
4. Suberiame 2 stiklines žirnelių (1/2 stikl. pasiliekame papuošimui) ir dar vieną minutę paverdame. Sriubą sutriname rankiniu smulkintuvu arba maisto kombainu.
5. Sriubą paskaniname citrinos sultimis. Pilame po šaukštą ir ragaujame. Taip pat, jei reikia, įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
6. Anakardžių grietinėlei anakardžius suberiame į smulkintuvą, užpilame 1/2 stikl. vandens ir suplakame iki vientisos tekstūros. Grietinėlę galime supilti į puodą arba atskirai į lėkštes.
7. Likusius papuošimui šparagus perpjauname išilgai ir apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus keletą minučių. Suberiame likusius 1/2 stikl. žirnelius, sudedame likusią česnako skiltelę ir pakepame apie minutę. Įpilame šaukštą citrinos sulčių, pasūdome ir užberiame šviežiai maltų pipirų.
8. Sriubą pilame į lėkštes, papuošiame keptais šparagais ir žirneliais. Užpilame anakardžių grietinėle (jei jos visos nebuvome supilę į puodą).
9. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *