BOLIVINĖS BALANDOS, AVOKADŲ IR POMIDORŲ SALOTOS

6212_krg4_smz

Atėjo ilgai lauktas mylimas pavasaris, o su juo, ir natūralus noras valgyti gaivesnį ir lengvesnį maistą. Štai kad ir šios salotos – neapsunkina pilvo, bet yra pakankamai maistingos ir sveikos. Jas sušveitę gauname ir baltymų, ir mononesočiųjų (gerųjų) riebalų ir visą šūsnį vitaminų bei mineralų. Gaminimui daug laiko nesugaištame, skaniai pavalgome ir bėgame džiaugtis pavasariu!

Bolivinės balandos, avokadų ir pomidorų salotos
2 porcijos
1 stiklinė bolivinės balandos
2 gerai prinokę avokadai
2 vidutinio dydžio pomidorai
1 raudonas svogūnas
dvi saujos karijų riešutų
ryšulėlis petražolių, smulkiai supjaustytų
pusė citrinos
šlakelis alyvuogių aliejaus
druska ir pipirai
Gaminimas:
1. Pirmiausiai išverdame balandą. Keletą kartų gerai ją praplauname. Įberiame į puodą, užpilame dviem stiklinėmis vandens, truputį pasūdome. Verdame apie 10 minučių, kol grūdeliai išleidžia uodegėles. Išverčiame į lėkštę, kad atauštų.
2. Kol verda balanda, mažais kubeliais supjaustome avokadus ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Taip pat mažais kubeliais supjaustome pomidorus, smulkiai sukapojame svogūną ir petražoles. Riešutus susmulkiname mažais gabaliukais. Papuošimui  keletą riešutų puselių pasiliekame nesmulkintų.
3. Dubenyje sumaišome balandą su avokadais, pomidorais, svogūnu, petražolėmis ir riešutais. Pagal skonį įspaudžiame citrinos sulčių, įberiam druskos ir pipirų. Įpilame mažą šlakelį alyvuogių aliejaus, nes riebalų pakanka iš avokadų.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *