Žiedinių kopūstų, lęšių ir bolivinės balandos salotos

Šios žiedinių kopūstų, lęšių ir bolivinės balandos salotos yra dar vienas būdas valgyti daugiau daržovių. Jos yra skanios ir gaivios, o didesnė jų porcija pilnai atstoja pagrindinį patiekalą.

Žiedinį kopūstą susmulkinu maisto kombainu į smulkius ryžių dydžio grūdelius. Lęšiams renkuosi žalius arba juodus lęšius, nes išvirus jie puikiai laiko formą. Visas daržoves pjaustau smulkiai. Svarbu nepagailėti šviežių petražolių. Smulkiai supjaustytos jos suteikia gerą prieskonį ir aromatą, jau nekalbant apie petražolių nuostabias maistines savybes (gausu vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kt.).

Įkvėpimo gausiai naudoti petražoles pasisėmiau iš libanietiškų tabule (tabbouleh) salotų. Iki tol petražolė man buvo tik kaip prieskonis ar papuošimas, bet dabar, kai tik turiu didesnę puokštę petražolių, dažnai gaminu tabule tipo salotų dubenį.

Prie šių salotų labai mėgstu graikinius riešutus. Patinka jų traškumas, todėl juos beriu prieš pat valgymą. Riešutus gerai nuplaunu, nusausinu ir lengvai apkepu sausoje keptuvėje, kad būtų traškūs.

Žiedinių kopūstų, lęšių ir bolivinės balandos salotos
Apie 2 porcijos, jei valgyti kaip pagrindinį patiekalą
apie 1/3 žiedinio kopūsto
1 stikl. virtų žalių ar juodų lęšių
1 stikl. virtos bolivinės balandos
1 raudonas svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 raudonoji paprika, supjaustyta mažais kubeliais
1/2 didelio agurko, supjaustyto mažais kubeliais
2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
2 dideli ryšulėliai petražolių, smulkiai supjaustytų
150 g graikinių riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
Padažui reikės:
8 š. alyvuogių aliejaus
6 š. citrinos sulčių
nutarkuotos citrinos žievelės pagal skonį (rinkitės eko)
žiupsnis druskos
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedinėliais ir sudėkite į maisto kombainą. Pulsuojančiu režimu susmulkinkite iki ryžių dydžio gabaliukų. Galima smulkinti ir rankiniu būdu su peiliu.
2. Smulkintą žiedinį kopūstą kartu su kitais ingredientais (išskyrus riešutus) suberkite į didelį dubenį. Įpilkite padažui skirtus ingredientus ir gerai sumaišykite. Paragaukite, ir jei reikia, skonį pakoreguokite citrinos sultimis, druska ir/ar pipirais.
3. Ant viršaus užberkite graikinius riešutus ir iš karto patiekite.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *