Avižiniai blyneliai su tofu

Blyneliai su tofu lėkštėje papuošti uogomis

Purūs ir minkšti avižiniai blyneliai su tofu. Būtent tofu (šilkinis) ir suteikia tą purumą. Truputi panašūs į varškėtukus. Taip pat šie blyneliai yra maistingi ir sotūs, nes tofu yra puikus augalinių baltymų šaltinis.

Blynelių sudėtis tobula. Pilnas sudėtinių angliavandenių, skaidulų ir baltymų. Ir visai nedaug ingredientų – avižiniai miltai, kuriuos patys galite susimalti iš viso grūdo avižinių dribsnių, tofu, bananai ir augalinis pienas.

Kai kam gali kilti klausimas – ar jaučiasi tofu skonis? Ne, tikrai nesijaučia. Į tešlą įmaišyti keli gerai prinokę bananai, vanilės esencija ir šlakelis klevų ar agavų sirupo “nurungia” bet kokį tofu poskonį (žinau, ne visiems jis patinka).

Kad blyneliai tikrai pavyktų, laikykitės kelių patarimų. Pirmiausia, užmaišius tešlą leiskite jai ramiai pastovėti 15-30 minučių. Miltai per tą laiką išbrinks ir labiau “suriš” tešlą. Patys pastebėsite, kad pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštėjo. Praskiesti jos nereikia.

Antra, kepkite mažus blynelius. Jie yra šiek tiek trapūs ir lengvai plyšta, todėl mažesnius blynelius bus lengviau apversti.

Trečia, pradžioje keptuvę gerai įkaitinkite, bet paskui sumažinkite ant vidutinės kaitros, kad blyneliai ramiai “spėtų” iškepti viduje (nes yra storuliukai) ir nesudegtų.

Blyneliai su silken tofu keptuvėje

Avižiniai blyneliai su tofu
Apie 4 porcijos
349 g (1 pakelis) šilkinio tofu (firm silken tofu)
2 didesni gerai prinokę bananai
1/2 stikl. augalinio pieno
1 š. aliejaus
1 š. klevų ar agavų sirupo
1 a.š. vanilės esencijos
150 g viso grūdo avižinių miltų (juos galite smulkintuvu susimalti iš avižinių dribsnių)
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui
Gaminimas:
1. Į dubenį sudėti tofu, bananus, pieną, aliejų, vanilę ir rankiniu smulkintuvu sutrinti į vientisą masę.
2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir ant jų supilti tofu-bananų masę. Švelniai išmaišyti ir palikti pastovėti 15-30 min.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti nedidelius blynelius. Gerai iškepus vienai pusei, švelniai blynelius apversti, kad nesuplyštų.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *