Granola su sėklomis ir migdolais

Granola su saulėgrąžomis, moliūgo sėklomis ir migdolų riešutais bei razinomis.

Noriu pasidalinti granolos su sėklomis ir migdolais receptu, pagal kurį granolą namuose gaminu jau ne vienerius metus. Tai pats populiariausias mūsų šeimos pusryčių patiekalas, ypač vasaros metu. Be to, tinka ne tik pusryčiams, bet ir šiaip patriauškint, kai norisi ką nors užkąsti. Tad spintelėje visada turiu jos atsargų.

Jei niekada patys negaminote granolos, labai kviečiu tai padaryti. Pirma, tai labai paprasta ir greita. Antra, tokios skanios niekur nerasite nusipirkti. O jei kartais ir rastumėte, tai kainuotų n kartų brangiau ir… vistiek nebūtų skanesnė už naminę. Trečia, tai sveikas ir energijos suteikiantis augalinis maistas, pilnas skaidulų, vitaminų ir mineralų.

Granolą su sėklomis ir migdolais kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Ne tokiame dideliame karštyje granola iš lėto gražiai apskrunda. Po maždaug pusvalandžio jau galima ją traukti iš orkaitės. Leidžiame ataušti ir tik tada sudedame džiovintas spanguoles ar razinas (ar kitus džiovintus vaisius/uogas). Laikome sandariuose indeliuose, kad neprarastų traškumo. Puikiai išsilaiko dvi savaites, bet manau ir ilgiau išsilaikytų.

Granolą skanu valgyti su jogurtu arba su “smoothie bowl” (glotnučio dubenėlis). Išsiplakate savo mėgstamą glotnutį, pilate jį į dubenėlį, o ant viršaus beriate granolą. Dar galima užsidėti mėgstamų uogų, sėklų ir kitų pagardų. Gražu, skanu ir labai sveika.

Granola su sėklomis ir migdolais
3 stikl. viso grūdo avižinių dribsnių
1 stikl. migdolų riešutų
1 stikl. saulėgrąžų
1 stikl. moliūgo sėklų
70 g (2 kupini valg. šaukštai) kokosų aliejaus
2 v.š. klevų sirupo (arba kito saldiklio arba galima iš vis jokio saldiklio nedėti)
žiupsnelis druskos
1 stikl. razinų arba džiovintų spanguolių (nuplautų ir nusausintų)
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 150°C.
2. Į dubenį suberiame avižinius dribsnius, migdolus, saulėgrąžas, moliūgo sėklas ir žiupsnelį druskos. Išmaišome.
3. Nedideliame puode ištirpiname kokosų aliejų kartu su klevų sirupu ir užpilame ant avižinių dribsnių su migdolais ir sėklomis. Gerai išmaišome.
4. Gautą masę suberiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išlyginame, kad vienodai pasiskirstytų po visą kepimo skardą ir šauname į orkaitę. Kepame apie 30 min. (po 20 min. pamaišome, kad tolygiai apskrustų), kol granola švelniai apskrunda ir pasklinda malonus aromatas.
5. Į atvėsintą granolą suberiame razinas arba džiovintas spanguoles, išmaišome. Laikome sandariuose induose.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *