Keksiukai su avietėmis be gliuteno

keksiukai su avietėmis be gliuteno

Sunku atrasti žmogų, nemėgstantį keksiukų, ar ne? Nes jie skanūs, purūs ir greitai paruošiami. Kaip tik tokie ir yra šie keksiukai su avietėmis be gliuteno. Savo aplinkoje vis dažniau susidūriu su žmonėmis, netoleruojančiais gliuteno ar kviečių. Tad kilo noras iškepti keksiukus be gliuteno, kurie būtų skanūs ir kuriais galėčiau pavaišinti visus, nepriklausomai nuo santykio su gliutenu ir kviečiais. Ir šiaip, manau, kad mūsų kasdieninėje mityboje kviečių yra stipriai per daug. O juk be jų yra daug kitų vertingesnių miltų, su kuriais galima kurti nuostabiausius ir gardžiausius kepinius. Tad šie keksiukai su avietėmis be gliuteno tobulai tinka visiems (ne tik netoleruojantiems gliuteno), kurie nori sveikesnio deserto.

Kepant gaminius nenaudojant kviečių, geriausia naudoti skirtingų miltų derinuką. Bandymų būdu man skaniausiai susiderino kukurūzų, grikių ir migdolų miltai. Saldumo suteikia gerai prinokę bananai. Papildomai dėl saldumo įbėriau kelis šaukštus cukraus. Bet galima apsieiti ir be jo, ypač jei vietoje aviečių naudotumėte džiovintas uogas ar vaisius (man labai skanu razinos, bet žinau, kad dalis jūsų tai perskaitę iš karto surauktumėte nosį:)

Nors galima kepti ir su šviežiomis avietėmis, aš paprastai naudoju šaldytas (beveik visada turiu jų atsargų šaldyklyje). Kad šaldytos avietės nepaleistų savo sulčių ir nesugadintų keksiukų tekstūros, rekomenduoju jas berti į tešlą neatšildytas ir lengvai apvoliotas krakmole (kukurūzų ar bulvių).

Skaniausi keksiukai yra švieži – tą pačią ar sekančią dieną. Nors, tiesą sakant, paprastai jie sekančios dienos nesulaukia:) Bet jei norite jų prisikepti iš anksto, geriausia tai padaryti prieš dieną (ne prieš tris:).

Keksiukų gerbėjus kviečiu paragauti ir Moliūgų keksiukų su uogomis bei Šokoladinių burokėlių keksiukų.

Keksiukai su avietėmis be gliuteno
Reikės:
40 g kukurūzų miltų
40 g grikių miltų
40 g migdolų miltų
20 g nerafinuoto cukraus
žiupsnelio druskos
po 1 a.š. kepimo miltelių ir sodos
3 vnt. (300 g sutrintų) prinokusių bananų
50 ml augalinio pieno
80 ml augalinio aliejaus (naudojau alyvuogių)
1 v.š. obuolių acto
100 g (1 stikl.) šaldytų arba šviežių aviečių
1 a.š. krakmolo
Gaminame:
1. Sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2. Sutriname šakute bananus ir sudedame į miltus.
3. Ten pat supilame pieną, aliejų, actą. Išmaišome.
4. Avietes apvoliojame krakmole ir suberiame į tešlą. Švelniai išmaišome.
5. Paskirstome į formeles ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min., kol viršus gražiai apkeps.
6. Ištraukus leidžiame pilnai atvėsti ir tik tada skanaujame. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *