Avinžirnių blyneliai

Avinžirnių blyneliai su daržovėmis ir pievagrybiais.

Avinžirnių blyneliai yra greitai paruošiamas ir sotus patiekalas. Tešlai paruošti prireiks vos kelių ingridientų. Avinžirnių miltų, druskos, vandens ir aliejaus. Tai yra baziniai ingridientai, o papildomai galima dėti bet kokių mėgstamų priedų (kario milteliai, čili, citrinos sultys, smulkinti svogūnai, česnakai ir kt.).

Šie avinžirnių blyneliai yra mėgstami Pietų Prancūzijoje, Italijoje, Indijoje. Ir kiekvienoje šalyje jie turi savo pavadinimą. Pati juos esu valgiusi Nicoje (kur ir susipažinau su jais), ten šie blyneliai vadinami socca ir yra populiarus gatvės maistas.

Mėgstu šiuos avinžirnių blynelius išsikepti pusryčiams ar pietums. Skanu valgyti vienus arba užsidėti bet kokio įdaro, paprastai tai, ką turiu po ranka. Šį kartą blynelius valgiau su apkeptais pievagrybiais, pomidoriukais ir blanširuotu brokoliu. Viską pagardinau tahini (sezamų pasta) padažu (2 š. tahini, 1 š. citrinos sulčių, maža česnako skiltelė gerai susmulkinta, druskos ir vandens keletas šaukštų iki norimos konsistencijos). 

Avinžirnių blyneliai yra puiki altenatyva saldiems pusryčių blynams. Man patinka, kad juos galima išsikepti labai greitai, yra sotūs, turi daug baltymų ir skaidulų. Todėl dažnai juos kepu ir greitiems pietums ar vakarienei ir valgau su bet kokiomis turimomis daržovėmis.

Avinžirnių blyneliai su daržovėmis ir pievagrybiais.

Avinžirnių blyneliai
2 blyneliai (iškepti 23 cm dydžio keptuvėje)
1 stikl. avinžirnių miltų
1 stikl. vandens
2 š. aliejaus
žiuspnelis druskos
1 česnako skiltelė, gerai susmulkinta
aliejus kepimui
Patiekimui: bet kokios mėgstamos daržovės 
Gaminimas:
1. Į dubenį suberiame avinžirnių miltus ir druską, supilame vandenį, aliejų ir gerai išmaišome. Paliekame pastovėti bent 10 min. (galima ir 1 val. ar net per naktį).
2. Pasiruošiame norimas daržoves, kurias dėsime ant blynelių.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame pusę tešlos, paskirstome ją po visą keptuvės plotį. Kepame, kol viena pusė gerai sutvirtės ir gražiai apkeps. Jei reikia, papildomai įpilame aliejaus. Atsargiai apverčiame ant kitos pusės ir kepame, kol ir kita pusė gerai iškeps. Lygiai taip pat iškepame antrąjį blynelį.
4.Blynelius sudedame į lėkštes ir ant viršaus uždedame norimas daržoves.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *