Marinuoti baklažanai

Baklažanai yra nuostabi daržovė. Kuo toliau, tuo labiau su ja susidraugauju ir iš naujo atrandu skirtinguose pavidaluose ir skoniuose. Šis marinuotų baklažanų receptas mūsų šeimoje yra visiškas favoritas iš užkandžių serijos, todėl dažnai jų rastumėte mano šaldytuve.

Paruošti marinuotus baklažanus yra tikrai paprasta. O panaudojimo galimybės beribės. Vienas populiariausių mūsų šeimoje yra paskrudinta duona su humusu ir marinuotais baklažanais. Dar šalia keli pomidoriukai ir dėl tokių pusryčių ryte kuo greičiau iš lovos norisi šokti. Na, taip bent sako mano vyras:) Taip pat labai skanu dėti ant picos, paskaninti salotas ar valgyti vienus kaip užkandį.

Kadangi baklažano natūralus skonis labai švelnus, tai jis lengvai pasiduoda įvairiems prieskoniams. Šiame recepte aš derinau citrinos-česnako-čili pipiro skonių derinį. TOBULA.

Baklažanus pirmiausiai iškepu, o paskui marinuoju. Kadangi baklažanai yra linkę prisigerti daug aliejaus, aš juos kepu orkaitėje visiškai “nuogus” – be jokio riebalo ar prieskonių. Supjaustau maždaug 1 cm storio griežinėliais, suguldau į skardą ir kepu apie 30 – 40 min., kol gražiai apkepa ir suminkštėja.

Kol baklažanai kepa, pasiruošiu marinatą. Gali pasirodyti, kad marinato mažoka. Tačiau jo tikrai pakaks ir nereikia, kad baklažano griežinėliai skęstų riebaus marinato jūroje. Užtenka, kad kiekvienas griežinėlis gerai pasidengtų marinatu. O tam reikia kiekvieną griežinėlį atskirai (ne visus iš karto) panardinti į marinatą iš abiejų pusių. Man lengviausiai tai padaryti su šakute. Imu po griežinėlį ir iš abiejų pusių pamirkau marinate.

Valgyti jau galima ir po pusvalandžio, bet skoniai labiau atsiskleidžia baklažanams pasimarinavus ilgesnį laiką. Aš jų priruošiu didesnį kiekį, kad savaitės bėgyje turėčiau po ranka. Šaldytuve sandariame inde puikiai išsilaiko 5-7 dienas.

Jei be baklažanų sunkiai įsivaizduojate savo gyvenimą, siūlau išbandyti ir kitus puikius receptus, kaip baklažanų troškinys (caponata), troškinys ratatouille, užtepėlė babaganuš.

Marinuoti baklažanai
2 vidutinio dydžio baklažanai
Marinatui:
60 ml alyvuogių aliejaus
60 ml citrinos sulčių
3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
žiupsnis čili dribsnių (ar daugiau, pagal skonį)
1 a.š. druskos
žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 190 ºC. Baklažanus supjaustome maždaug 1 cm dydžio griežinėliais. Juos suguldome į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame apie 30 – 40 min., kol baklažanai gražiai apkepa ir suminkštėja.
2. Kol kepa baklažanai, paruošiame marinatą. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišome.
3. Iškeptus baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių pamirkome marinate. Laikome sandariame inde šaldytuve.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *