Raudonųjų lęšių karis su kokosų pienu
Be galo mėgstu visokius karius ir troškinius. Vienas mėgstamiausių mūsų namuose yra raudonųjų lęšių karis su kokosų pienu. Greitai išverda, sotus, kreminės tekstūros, labai skanus bei puikus augalinių baltymų šaltinis. Ir vaikai labai jį mėgsta.
Šis raudonųjų lęšių karis verdamas kartu su saldžiosiomis bulvėmis. Jų tekstūra ir skonis tobulai dera su raudonaisiais lęšiais. Vietoje saldžiųjų bulvių galima naudoti morkas ar įprastas bulves. Tokiu atveju skonis šiek tiek koreguosis, bet nežiūrint to, garantuoju – patiekalas gausis puikus.
Mano vaikai nėra dideli saldžiųjų bulvių megėjai. Kad nekiltų papildomų klausimų ir įtampų, saldžiųjų bulvių gabaliukus jų lėkštėje šiek tiek patrinu šakute ir jie sėkmingai užsimaskuoja tarp raudonųjų lęšių. Klausimų nebekyla ir karis sėkmingai būna sudorotas.
Pagal nurodytus recepte produktų kiekius išverda didelis kario puodas. Verdu su mintimi, kad liktų kitai dienai. Bet nebūtinai jo ir lieka…
Jei ir jums patinka patiekalai su raudonaisiais lęšiais, išbandykite ir kitus receptus, kaip Raudonųjų lęšių ir bulvių troškinys, Kepto moliūgo ir raudonųjų lęšių sriuba , Greitas raudonųjų lęšių troškinys, Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba ar Raudonųjų lęšių sriuba su kariu ir imbieru.
Raudonųjų lęšių karis su kokosų pienu
kokosų aliejus kepimui
1 svogūnas, smulkintas
4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
gabaliukas imbiero šaknies (maždaug nykščio dydžio), sutarkuotas
2 a.š. kario miltelių
1 a.š. ciberžolės
1 a.š. kumino
1 didesnė saldžioji bulvė (batatas), supjaustyta kubeliais
2 stikl.(400 g) raudonųjų lęšių
4 stiklinės daržovių sultinio arba vandens
1 indelis (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
1 indelis (400 ml) kokosų pieno
druska
citrina
šviežios kalendros (patiekimui)
čili pipiriukas (patiekimui)
šlakelis kokosų greitinėlės (patiekimui)-nebūtinai
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname aliejų ir jame apkepame smulkintą svogūną.
2. Įberiame česnaką, imbierą, kario miltelius, ciberžolę, kuminą ir pamaišant ant mažos kaitros pakepame dar minutę, kol pakvips prieskonių aromatas.
3. Suberiame bulves, lęšius, pomidorus ir užpilame karštu sultiniu arba vandeniu. Paragaujame, jei reikia – pasūdome (sultinys gali būti su druska). Kariui užvirus, sumažiname kaitrą ir troškiname apie 20 minučių arba tol, kol išvirs bulvės ir lęšiai.
4. Supilame kokosų pieną ir dar kelias minutes patroškiname. Patraukiame nuo kaitros.
5. Jei norime labiau kreminės tekstūros, su rankiniu blenderiu pačiame puode galima dalį kario sublenderiuoti.
6. Tiesiai į puodą įspaudžiame pusės citrinos sulčių. Paragaujame ir jei reikia, skonį pakoreguojame druska ir/ar citrinos sultimis.
7. Įpilus į lėkštes, užberiame kalendros lapelių, smulkinto čili ir šlakelį kokosų grietinėlės.
8. Skanaus!